Csillllla 2011.12.03. 11:28

Menjeteka...

 Különleges akciónk keretein belül idén nemcsak a nőgyógyászok, hanem az összes orvos elmehet a picsába.

 

Alapvetően soha nem értek semmit, ami egy kicsit is politika. Mondhatnám, hogy ez a baj. De nem ez a baj, mert hülye nem vagyok, az állam viszont koppant már a földön egy párszor a napokban. Persze ez sem most kezdődött, de hozzám most ért el, most érte el a ’vészhelyzet’ kategóriát is talán.

Pénzt akarnak? Nincsenek eléggé megbecsülve? Most meg egyszerűen fogják magukat és nem dolgoznak? És még csak kirúgni sem lehet őket, mert orvoshiány van az országban?

Merőben amatőr módon erre csak annyit tudok mondani, hogy a jó kurva anyátokat. Most szartak rá a hippokratészi esküre, én úgy ahogy van mindtől elvenném az engedélyét.

De, igen, ezt sajnos nem lehet.

Szóval elvileg életeket mentenek. Oké. Van, amelyik. Persze elfogult vagyok, mert rühellem mindet. És ha én lennék itt a diktátor (brrr), akkor talán még jogosan is éreznék magukat elnyomva.

Ennek viszont még mindig nincs értelme. Szóval ők ilyen fontos figurák, értjük, nincsenek megbecsülve. Értjük. Elvileg pótolhatatlanok is.

Akkor hogy a **********ba van képük egyszerűen nem bemenni dolgozni?

Van ennek egy „jó” oldala is, „végre” bebizonyították nyilvánosan azt, amit én (meg szerintem nagyjából mindenki) már eddig is tudtam: ők sem az emberekért, hanem a pénzért dolgoznak. Kurva sok pénzért. Miközben a borítékoktól vastag zsebüket simogatják, falukon egy évek verejtékes munkájával szerzett orvosi diplomával, kezükben gyilkos szerszámokkal, könnyű elhitetni magukkal és másokkal is, hogy ők az istenek.

És amíg ekkora valakiknek képzelik magukat, addig úgyse fognak „leereszkedni” a földi halandók közé, elfogadva, hogy a többszáz eurós fizetés esetleg nem a legrosszabb dolog a világon.

Véleményem szélsőségességét vállalom, olyannyira, hogy még az ellenvéleményeket is leszarom.

 

A baj ott kezdődik, hogy ebben az országban az orvosok a betegek. Gyógyíthatatlan fogyatékosságban szenvednek.

 

Illusztrációként csatolom Hajós András dalát az erkölcsi fogyatékosságról.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mokusfarokcsovalas.blog.hu/api/trackback/id/tr873433516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása